Okrožnica

Nov 17, 2021 | Novice

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in skrbniki učencev glasbene šole

 

Dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT v glasbenih šolah:

Učenci v glasbenih šolah izkazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z dokazilom o prebolelnosti, cepljenju ali testiranju s testi HAG ali testi PCR. Tudi učenci, ki se samotestirajo v matičnih šolah, za udeležbo v glasbenih šolah izpolnjujejo pogoj PCT. Ti učenci izvajalcem obšolskih dejavnosti in glasbenim šolam vsakokrat na vpogled predložijo dokazilo o opravljenem samotestiranju in negativnem rezultatu v obliki evidenčnega lista. Za evidenčni list učenca poskrbijo starši.

 

Učenci, ki se izobražujejo na domu in so hkrati učenci glasbene šole:

Učenci, ki se izobražujejo na domu (osnovnošolsko izobraževanje), prejmejo teste v lekarni in se obvezno samotestirajo v glasbeni šoli. V primeru, da samotestiranje odklonijo in ne predložijo drugih dokazil o izpolnjevanju pogoja PCT, ne smejo vstopiti v prostore glasbene šole. Šola zanje organizira izobraževanje na daljavo.

 

Učenci programa Predšolske glasbene vzgoje

Za otroke, ki prihajajo v glasbeno šolo iz vrtcev, samotestiranje v skladu z Odlokom ni predvideno!

V skladu z sprejetimi odloki vlade RS dne, 5. 11. 2021, 12. 11. 2021 in okrožnico ki nam je poslalo MIZŠ dne, 16. 11. 2021 o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. smo sprejeli naslednje ukrepe:

  • za vstop v šolske prostore obvezno izpolnjevanje PCT pogoja,
  • v vseh šolskih prostorih obvezna uporaba kirurških zaščitnih mask ali mask tipa FFP2 (razen pri pouku pihal trobil, petja),
  • za učence, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, bo za obiskovanje pouka še naprej veljalo samotestiranje, ki se bo pričelo v sredo, 17. 11. 2021 in se v nadaljevanju izvajalo trikrat tedensko v osnovnih šolah,
  • učenci, ki ne obiskujejo osnovne šole se lahko samotestirajo v glasbeni šoli v prisotnosti učitelja razrednika, pri čemer velja posamezno samotestiranje 48 ur in velja samo v glasbeni šoli, predhodno pa starši podajo soglasje ali nesoglasje k samotestiranju v glasbeni šoli.
  • lahko učenci oz. njihovi starši v lekarni prevzamejo 15 testov mesečno.

 

Potek preverjanja PCT pogoja

  • Učenci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja in se bodo v osnovnih šolah samotestirali, prinesejo s seboj k pouku dokazilo o samotestiranju – evidenčni list, ki jim ga izda njihova osnovna šola.
  • V kolikor se starši ne strinjajo s samotestiranjem njihovega otroka, se pouk izvaja na daljavo.
  • Če je test pozitiven, učitelj obvesti starše in se dogovori glede odhoda domov. Če je učenec vozač, ne sme uporabljati javnega prevoza.
  • V kolikor učenec PCT pogoja ne bo izpolnjeval, se pouk z njim izvaja na daljavo.
  • Še vedno velja, da v šolo prihajamo le, če smo popolnoma zdravi (brez vsakršnih simptomov) in nismo bili v rizičnem stiku z okuženo osebo.

Zahvaljujemo se vam, ker bomo tudi v prihodnje vsi v šolskih prostorih dosledno upoštevali preventivne ukrepe (izpolnjevanje pogoja PCT, ustrezna medsebojna razdalja, pravilna uporaba zaščitne maske, razkuževanje …). Le tako nam bo s skupnimi močmi uspelo, da bodo šole ostale odprte in bo pouk še naprej potekal v šolskih prostorih.

Lepo vas pozdravljamo, ostanimo zdravi!

 

Ravnatelj, Milivoj Matkovič

Ostale novice

Sprejemni preizkusi za šolsko leto 2024/2025

Sprejemni preizkusi za šolsko leto 2024/2025

Preizkusi glasbene nadarjenosti potekajo na več lokacijah: Cerknica (sreda) Rakek (torek) Stari trg (ponedeljek) Nova vas (četrtek) 08. 05. 2024 07. 05. 2024 08. 05. 2024 04. 05. 2024 15. 05. 2024 14. 05. 2024 15. 05. 2024 11. 05. 2024 22. 05. 2024 23. 05. 2024 22....

read more
Dosežki učencev v šolskem letu 2023/2024

Dosežki učencev v šolskem letu 2023/2024

Tudi v letošnjem šolskem letu so se naši učenci in učitelji odrezali odlično na glasbenih tekmovanjih. Čestitamo vsem! Fermata tekmovanje godalcev (Videm, Dobrepolje, december 2023) Ana Doles                              zlato priznanje in nagrada za najboljšo izvedbo...

read more
Duo violončelov Ana Mele in Tadej Mihelčič

Duo violončelov Ana Mele in Tadej Mihelčič

V knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica so v petek, 15. marca 2024, otvorili razstavo: Veljko Toman: Jambor – rakiška lesena pošast – razstava risb akademskega slikarja ob njegovi 80-letnici. Ob odprtju razstave sta dogodek popestrila tudi učenca naše glasbene šole, Ana...

read more
DOSTOPNOST