Nagrade in priznanja Frana Gerbiča

Apr 7, 2023 | Novice

V sredo, 5. aprila 2023, smo v Kulturnem domu Cerknica, zopet imeli prečudovito podelitev nagrad in priznanj Frana Gerbiča, ki jih podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol najbolj zaslužnim pedagogom, ravnateljem in drugim delavcem, ki delujejo na področju glasbene vzgoje in izobraževanja.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Karmen Cestnik, je na podlagi razpisa komisija v sestavi predsednice Metke Podpečan ter članov Radmile Bikić Magdić, Erne Lukač, Milivoja Matkoviča in Iva Bašiča izbrala dobitnike dveh nagrad in šestih priznanj. Gerbičeva priznanja za izjemne dosežke na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so prejeli Matea Brečko iz Glasbene šole Slovenska Bistrica, Nataša Črnugelj iz Glasbene šole Postojna, Elizabeta Demšar Zupan iz Glasbene šole Jesenice, Monika Krajnc Štih iz Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje, Lidija Maletić s Konservatorija za glasbo in balet Maribor in Borut Vatovec iz Glasbene šole Koper.

Gerbičevi nagradi za življenjsko delo za leto 2023 sta dobila Alojz Lipovnik in Bojan Glavina. Oba sta s svojim delom v glasbenem šolstvu pustila izjemno sled, prvi zlasti v razvoju glasbenega izobraževanja mladih v koroški regiji in v zamejstvu, drugi pa s svojo vsestransko dejavnostjo kot ustanovitelj in urednik glasbene revije Primorska sozvočja in ustanovni član Društva klavirskih pedagogov Slovenije.

Dobitnicam in dobitnikom sta na prireditvi, ki vsako leto poteka v Cerknici, rojstnem kraju skladatelja Frana Gerbiča, po katerem se priznanja imenujejo, čestitala tudi župan Marko Rupar in minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda. Koncertni program so pripravili nagrajenci 52. tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG.

Ostale novice

Koncert kitarskega dua MAS

Koncert kitarskega dua MAS

V soboto, 3. februarja, bo pri nas gostoval kitarski duo MAS, ki ga sestavljata priznana bosanska kitarista Đani Šehu in Adnan Alagić. Ob 16.30 bosta vodila seminar za naše učence, ob 18.30 pa bo sledil krajši koncert. Vljudno vabljeni!

read more
Glasbena matineja-koncert orkestrov

Glasbena matineja-koncert orkestrov

Vabimo vas na izjemno glasbeno doživetje - Glasbeno matinejo, kjer bodo zablesteli naši mladi orkestri! Dogodek bo potekal v Kulturnem domu Cerknica, v petek, 15. decembra, in sicer v dopoldanskem času ob 10. uri ter zvečer ob 19. uri. 📅 Datum: Petek, 15. december...

read more
Božično-novoletni koncert učiteljev

Božično-novoletni koncert učiteljev

Ob koncu leta vas s ponosom vabimo na prav poseben dogodek - Božično-Novoletni koncert učiteljev Glasbene šole Cerknica! Dogodek bo potekal v četrtek, 21. decembra, v prečudoviti farni cerkvi v Cerknici, s pričetkom ob 19. uri. Vabljeni, da se pridružite temu...

read more
Božično-novoletni koncert učencev

Božično-novoletni koncert učencev

Veselje in praznično vzdušje bosta zavladala v sredo, 20. decembra, ko vas Glasbena šola Cerknica vljudno vabi na svoj Božično-novoletni koncert. Prireditev bo potekala v dvorani glasbene šole, s pričetkom ob 19. uri. Naši nadarjeni učenci so s srcem in predanostjo...

read more
DOSTOPNOST