Nagrade in priznanja Frana Gerbiča

Apr 7, 2023 | Novice

V sredo, 5. aprila 2023, smo v Kulturnem domu Cerknica, zopet imeli prečudovito podelitev nagrad in priznanj Frana Gerbiča, ki jih podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol najbolj zaslužnim pedagogom, ravnateljem in drugim delavcem, ki delujejo na področju glasbene vzgoje in izobraževanja.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Karmen Cestnik, je na podlagi razpisa komisija v sestavi predsednice Metke Podpečan ter članov Radmile Bikić Magdić, Erne Lukač, Milivoja Matkoviča in Iva Bašiča izbrala dobitnike dveh nagrad in šestih priznanj. Gerbičeva priznanja za izjemne dosežke na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja so prejeli Matea Brečko iz Glasbene šole Slovenska Bistrica, Nataša Črnugelj iz Glasbene šole Postojna, Elizabeta Demšar Zupan iz Glasbene šole Jesenice, Monika Krajnc Štih iz Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje, Lidija Maletić s Konservatorija za glasbo in balet Maribor in Borut Vatovec iz Glasbene šole Koper.

Gerbičevi nagradi za življenjsko delo za leto 2023 sta dobila Alojz Lipovnik in Bojan Glavina. Oba sta s svojim delom v glasbenem šolstvu pustila izjemno sled, prvi zlasti v razvoju glasbenega izobraževanja mladih v koroški regiji in v zamejstvu, drugi pa s svojo vsestransko dejavnostjo kot ustanovitelj in urednik glasbene revije Primorska sozvočja in ustanovni član Društva klavirskih pedagogov Slovenije.

Dobitnicam in dobitnikom sta na prireditvi, ki vsako leto poteka v Cerknici, rojstnem kraju skladatelja Frana Gerbiča, po katerem se priznanja imenujejo, čestitala tudi župan Marko Rupar in minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda. Koncertni program so pripravili nagrajenci 52. tekmovanja mladih glasbenikov TEMSIG.

Ostale novice

Novo šolsko leto.

Novo šolsko leto.

Tudi mi začenjamo novo šolsko leto. Učenci se v petek, 1. 9. 2023, zberete pri svojem učitelju glavnega predmeta in uredite urnike individualnega pouka. Tisti učenci, ki ne veste, kateri je vaš učitelj instrumenta - petja, lahko to informacijo dobite pri tajnici šole...

read more
Predšolska glasbena vzgoja

Predšolska glasbena vzgoja

Bliža se novo šolsko leto. Za vpis v izobraževalni program predšolska glasbena vzgoja oziroma v izobraževalni program glasbena pripravnica predhodni preizkus glasbenih sposobnosti ni potreben! PREDŠOLSKA GLASBENA VZGOJA – PGV • Program predšolske glasbene vzgoje traja...

read more
DOSTOPNOST